USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YILDIRIM BAŞKAN, GELECEĞİN ERBAA’SINI SESİMİZ GAZETESİ SAHİBİ İLHAN ULUÖZLܒYE DEĞERLENDİRDİ.

YILDIRIM BAŞKAN, GELECEĞİN ERBAA’SINI SESİMİZ GAZETESİ SAHİBİ İLHAN ULUÖZLܒYE DEĞERLENDİRDİ.
20-02-2017 13:33
Google News

Tokat’ın en büyük ilçesi olan Erbaa’nın Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, 14 başlıkta topladıkları projelerin yüzde 80’inin vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyleyerek, “Bundan sonra daha modern, daha vizyon sahibi bir Erbaa hepimizin huzurunda olacak, Yeni Erbaa’nın temelini atıyoruz” dedi.

 

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Sesimiz Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Göreve geleli yaklaşık 3 yıl olan Başkan Hüseyin Yıldırım, hem yapılan çalışmaları hem de yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım ayrıca, ilçenin sürekli büyümesini ve diğer ilçelerin aksine nasıl işçi arayan bir konuma geldiğinin nedenlerini açıkladı. Başkan Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz röportaj şu şekilde:

 

 

“5 YILLIK STRATEJİK PLAN HAZIRLADIK”

 

Önümüzdeki Mart ayında göreve geleli 3 yılı tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Hüseyin Yıldırım, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ki heyecanımızı üç yıl boyunca korumaya devam ettik.  Bu süre içerisinde ilk önce ekip arkadaşlarımızı oluşturduk. Daha sonra belediyemizin bir fotoğrafını çektik. İlk önce belediyemizin kurumasal olarak sıkıntıları nelerdik ona baktık. Daha sonra finansman sıkıntılarına baktık.  En sonunda Erbaa’mızın eksikliklerini, -zaten seçim öncesi oluşturmuştuk- vatandaşlarımızla tekrar bir araya gelip buna göre stratejik bir plan hazırladık. 5 yıllık bir stratejik plan hazırladık. Yıllık olarak bunların takibi ile bir tablo hazırladık. Bunu da meclisten geçirdik. Bu geçirdiğimiz stratejik plana göre de yıllık performanslara göre çalışmalarımızı yaptık. İlk önce kurumsallaşmaya çalıştık. Kurumsal olarak baktığımızda belediyemizin çok büyük eksiklikleri vardı. Hem müdürlükler nispetinde hem de personel nispetinde hem de hizmet kalitesi, vizyonu, misyonu açısı anlamında revizyonlar yaptık. Bunlara da hem çalışanlarımızın uyum sağlamasına çalıştık, hem de kurumsallaşmayı topluma anlatmaya çalıştık. Daha sonra finansmana baktığımızda bir borçla karşılaştık. Ama burada bahaneler yerine hizmet için çözüm üretmemiz gerekiyordu. Çünkü vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler vardı. Erbaa’nın acil bekleyen sorunları vardı. Bununla ilgili nasıl finansman oluştururuz, bununla ilgilendik. Daha sonra vatandaşlarımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda hemen eksikliklerimizi çıkardık ve buna göre projelerimizi hazırladık. Diyebiliriz ki bu 3 yıllık dönemde projelerimizin finansmanı, bu projelerin uygulanma projeleri ve ihalelerle geçti. Şu anda bunların meyvelerini alma safhasına geçmiş bulunuyoruz” dedi.

 

“ESMEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ PROJEYDİ”

 

Projeler hakkında konuşan Başkan Yıldırım, “Tabi burada projelerimizi hayata geçirirken bir eksiği daha gördük. Erbaa’da kültürel faaliyet deyince akla üç günlük bir yayla şenlikleri veya Erbaa etkinlikleri akla gelirken bugün her ay yapılan etkinlik günleri akla geliyor. Kültürel ve sanat faaliyetlerimizi de Erbaa’da arttırdık. Bir eser yapmak demek sadece bina yapmak demek mi ya da bir park yapmak mı diye sorduğunuzda sadece bunun olmadığını gönülleri de imar etmek olduğunu gördük. Belediyenin hem sanatsal eğitim hem diğer eğitimlerde görev alması gerektiğini temel sorunlar arasında olduğunu düşündük. Bizim için en önemli projelerden biri ESMEK’ti. Yani bu Erbaa için ilktir. Hem kültürel faaliyetlerin, tiyatro, sanatsal faaliyetlerin Erbaa’da hızlı bir şekilde yayılması hem de diğer türlü eğitimler ile ESMEK adı altında yaptığımız çalışmalar bizim için gerçekten bir ilkti. ESMEK’i çok önemsiyoruz. Şu ana kadar 2 binin üzerinde mezun verdik. Orada kadınlara, çocuklara ve yetişkinlere yönelik  Osmanlı Türkçesinden, Arapçaya, Kuranı Kerim, el işi sanatları, boyama, gitar, bağlama kursları gibi birçok kursu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Gerçekten bunları verim alarak yaptık. ESMEK projesi önemliydi bizim için. Şehit tiyatrosu kurduk. Şehir tiyatromuzun yakında oyunlarını göreceğiz. Bizim derdimiz önce burada bir çekirdek oluşturup, daha sonra bu çekirdek etrafında topluma faydalı olacak kültürel, sanatsal faaliyetleri de yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“ÇAMLIK PROJESİNİN İHALESİ BİTTİ”

 

Konuşmasında, “Tabi ki vatandaşlarımızın bizden asıl beklentisi göze hitap edecek fiziki projelerin hayata geçmesidir” diyen Başkan Hüseyin Yıldırım, şöyle konuştu: “Bununla alakalı projelere baktığınız zaman bizim için önemli olan sosyalleşme alanları. Erbaa’yı ekonomik anlamda kalkınmış bir şehir. Ekonomik anlamda gerçekten başı çeken bir şehir. Bölgesinde de ilçeler içerisinde de birinci sırada yer alan bir şehir. Buradan baktığınız zaman Erzincan’dan Gerede’ye kadar hem sanayi anlamında, hem ticaret anlamında sayılı şehirlerden ve iddia ediyorum bize göre birinci şehir. Ama bununla beraber sosyalleşme alanlarının azlığı dikkat çekmişti. Vatandaşlarımızın sosyalleşeceği ve sosyal imkanları kullanacağı sosyal tesisler eksikliği vardı. Bununla ilgili en büyük projemizde Çamlık projemizdi. Çamlık projemizin ihalesini gerçekleştirdik, inşallah Nisan ayı ile berabere orada bir peyzaj düzenlemesi hem oyun grupları ve bayanlara yönelik, gençlere, çocuklara yönelik yaşam alanlarının yapımına başlayacağız. 35 dönümlük bu yeşil alanda projemizi hayata geçirmeyi istiyoruz. Şu anda ihalesi bitti”

 

“MODERN BİR MEYDAN OLUŞTURACAĞIZ”

 

Meydan projesini ticari faaliyetler açısından çok önemsediklerini kaydeden Başkan Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yeni Erbaa meydanı. Çarşımızı yayalaştırarak meydana bağlayacağız. Meydanı kültür parkı ile bağlayıp ileri ki dönemde hükümet konağı ile beraber büyük bir meydan kazandıracağız. Bunun ihalesini de bitirdik. 9 Şubatta buranın ihalesi var. İnşallah alt yapısı ile beraber bunu da yaptığımız zaman kentin meydanı hem modern, hem daha temiz, daha güzel meydana kavuşurken hem de ticari anlamda da esnafımızı da çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Önceden Erbaa büyük bir ilçe olmasına rağmen girişine baktığınız zaman kaldırımlarıyla, yoluyla, ışıklandırılması ile puslu bir yolla karşılaşırken bugün büyük kentlerde görebileceğimiz bir bulvar kazandırdık, Gazi bulvarımızı kazandırdık. Ömrü dolan 200 ağacı kaldırdık, yerine 600 ağaç diktik. Şu anda peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Modern bir cadde oluşturduk. Bu da şu anda görebiliyoruz, ticari hayata katkı veriyor. İnşallah Gazi Bulvarı ile beraber meydanı da entegre ettiğimiz zaman şehrimizin ekonomisine büyük katkı olacak”

 

“İMBAT PROJEMİZİ ERBAA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

 

İlçede yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hüseyin Yıldırım, “Tabi sosyal alanlar dedik. Kentimizi ikiye bölen bir imbat çayımız var bizim. Bu çayda DSİ’nin çalışması vardı, bunun yarısı bitti. Yarısının ihalesi yapıldı. İnşallah imbat çayının DSİ’yi ilgilendiren diğer yarısı da iki yıl içerisinde bitirilmesi ön görülüyor. Bununla beraber bizde aynı şekilde imbat projemiz vardı, çayın kenarında. Burada bir yaşam alanı yapacağız. Bugün Tokat Belediyesinin Yeşilırmak kenarında uygulama çalıştığı projeye benzer. Şehrin tam ortası ve bütün vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, kullanabileceği bir alan. Burada birinci etap imbat projemizin kamulaştırmaları devam ediyor. Bundan sonrada yapım ihalesi ile beraber 2018’e kadar Erbaa’mıza bu projeyi kazandırmış olacağız. Yine oradan aşağıya indiğimizde, oradaki mahallerimizde alt yapı, yol eksiklerimiz var. En büyük hizmetimiz alt yapıda olacak. Bugün Türkiye’nin ortalaması baktığınızda kayıp kaçak anlamında yüzde 60’larda. Erbaa’da da bu oranlara yakın kayıp kaçaklar var, suyla ilgili. Bununla ilgili alt yapı projelerimiz bitti, hazırladık. Bu darbe sürecinden yaşadığımızda sıkıntıdan dolayı biraz aksaklıklar var. Bunların çözülmesi ile beraber tüm Erbaa’mızın alt yapı sorunu giderilmiş olacak. Bizim çok önemsediğimiz bir proje. Tabi alt yapı demek toz demek. Vatandaşlarımız biraz rahatsız oluyorlar ama iş bittiği zaman memnun oluyorlar. Tabi vatandaşlarımızda birinci önceliğin alt yapı olduğunu söylüyorlar. Tabi alt yapı ile beraber üst yapı ve kaldırım çalışmalarımızda devam ediyor. Özellikle çevre mahallelerimizde ciddi bir yol, kaldırım eksikliği vardı. Bunları hızlı bir şekilde gideriyoruz” dedi.

 

PARK VADİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

 

“Park vadi ikinci ve üçüncü etabında bizim projelerimiz bitti. Özellikle üçüncü etabın maliyeti fazla ama ikinci etap ile ilgili gençlerimizin, çocuklarımızın kendilerini orada ifade edebilecekleri farklı oyun alanlarımız olacak. Bunu tamamlamayı hedefliyoruz ve bu park vadi ile imdat arasında bisiklet, yaya yolları yaparak vatandaşlarımızın Karayaka Bulvarını da tehlikeli bir araç trafiği var, o trafikten uzaklaştırıp güvenli bir şekilde gelip gitmelerini sağlayacak çalışmalar yapıyoruz”

 

“HOROZTEPE BU BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Erbaa’nın 1942 depreminde yıkıldıktan sonra tekrar yapıldığını vurgulayan Başkan Yıldırım, “ Taşındığı zaman tarih yok oldu ama ‘Burada tarih var’ diye bir projemiz var. Erbaa’nın kuzeyin kalan kısmında dağ eteklerinde 16 tane tescillenmiş tarihi eseri var. Yine şehrin merkezinde tarihi eserleri var. Ama bunlardan en önemlisi de M.Ö. 2700 yıllarına dayanan bir Horoztepe höyüğümüz var. Burayla ilgili daha önce yaptığımız çalışmaları da Kültür Bakanlığı yabancı hoca ile çalışmamıza müsaade etmediği için yerli bir hoca ile istişaremizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde Horoztepe’de bir kurtarma kazısı, daha sonra tüm alanda çalışmalarımız olacak. Çünkü Horoztepe bu bölge için önemli. Burayı ortaya çıkardığımızda ve Tokat ile entegre ettiğimizde inşallah turizm anlamında Erbaa hak ettiği payı alacaktır diye bakıyoruz” diye konuştu.

 

“ERBAA TOKİ’YE KAVUŞUYOR”

 

İlçede TOKİ ile ilgili çalışmalardan bahseden Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: “6 Martta ihaleye çıkıyor, 224 konut. Biz birinci etap TOKİ yapıyoruz ama burada müteahhit hizmetleri çok kuvvetli. Yan ille yarışabiliyoruz. Burada şu anda TOKİ hizmetinin yanında müteahhit hizmetleri ile beraber ciddi bir anlamda konut var ve konutlara talepler var. TOKİ projemizde inşallah 6 Mart’ta ihalesi bitiyor. Ondan sonrada önümüzdeki süreçte yapılacak. Erbaa’mızda uzun bir aradan sonra beklemiş olduğu TOKİ’ye kavuşacak. TOKİ inşallah uzun vadeli kira öder gibi vatandaşlarımız ev sahibi yapacak. Bundan dolayı bir sözümüzü daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

 

“KONTROLLÜ BÜYÜMEDEN YANAYIM”

 

Erbaa’nın ekonomik, kültürel, ticari bölgesinde bölgesin de fark ettiğini kaydeden Başkan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Burada şunu düşünün. Allah ömür verirse, bir çocuk büyür. Bir çocuğa siz sahip çıkarsanız çocuk terbiyeli, kendini bilerek büyür. İstediğiniz yönlendirmeyi yapabilirsiniz. Ama kendi haline bırakırsanız, sıkıntılar çıkar. Aynı kentleri de bir çocuğa benzetirseniz büyürken yöneticisinin, ‘bu kent nereye büyüyecek, nasıl büyüyecek, büyüdüğü zaman sorunları ne olacak, bu sorunların çözümü nasıl olur’ diye düşünmesi lazım. Maalesef biz böyle bir kentle karşılaşmadık ama şu anda bizim yaptığımız çalışmalarda şehrimiz nereye büyüyecek, nasıl büyüyecek bunların cevaplarını bulduk. Bu cevaplara yönelikte şu anda alt yapısını hem imar anlamında hazırlıyoruz. Kentin çok hızlı büyümesinden ziyade kontrollü büyümesinden yanayım. Kontrol yönetici de olması lazım. Çok hızlı büyüyen kentlere baktığını zaman bugün Mersin, Adana, Erzurum veya Antalya gibi kentlerin sosyal anlamda sıkıntılar yaşadığını göreceksiniz. Kontrollü büyüme her zaman idealdir”

 

“OSB’DE HEDEF 5 BİN KİŞİ”

 

Konuşmasında ‘Erbaa niçin sürekli büyüyor?’ sorusuna cevap veren Başkan Yıldırım, “Şimdi yaprak var. Yaprağın Erbaa’ya girdisi yan sanayiyle beraber 100 Milyon TL. Üzüm, yaprak ve bağcılık var. Bununla ilgili Erbaa’da ciddi bir yatırım var. Vatandaşın buraya yönelmesi var. Hatta şu anda tütün bahçeleri bozulup bağ dikiliyor. Çünkü bugün dönümünde 6 Bin TL gibi bir kardan bahsediliyor. Biliyorsunuz Erbaa’da turunçgil hariç her şey yetişiyor. Bafra’da ürün çıkmazken, Antalya’da ürün bitmişken Türkiye’yi 2-3 ay Erbaa ovası doyuruyor diyebiliriz. Böyle bir ovadan bahsediyoruz. Bunun yanında bunların geliştirilmesi lazım. Organize Sanayi de bugün 3 bin kişi çalışıyor. Ama bu bizim için yeterli değil. Şu anda doluluk oranımız yüzde 25’lerde. Bizim hedefimiz yüzde 50’nin üzerine çıkarmak. Bununla ilgili mevcut çalışan bir fabrikamız, kapasite artırımına gitmek istiyor. 400 kişi çalışıyor, bunu 2 bine arttıracak. Bununla ilgili yer tahsis talebi var. Bunu da şu anda çözmek üzereyiz. Yine diğer bir fabrika şu an 500 kişinin üzerinde çalışıyor. İkinci fabrikayı kurdu, üçüncü fabrika için yerini aldı. Bu da bin 500 kişiye çıkarmak istiyor. Yine salça fabrikası ile ilgili yer tahsisi yaptık. Bir yalıtım malzemesi üretecek bir fabrikamız var. İki tane de yaprak üretim tesisi ile ilgili başvuru var. Organize Sanayi Bölgede yer vermek için çalışmalar başladı. Çocuk parkı üretim fabrikası da kuruldu. Bunlarla beraber Organize Sanayi Bölgesinin 5 bine yakın istihdamı gelecek senelerde göreceğini umuyoruz. Burada belediye olarak fabrikalarımıza destek veriyoruz. Yatırımcıları da ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ERBAA’DA BİRLİKTELİK VAR”

 

Erbaa yaprağı ile ilgili tescil dosyalarının bulunduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, “Şu anda son aşamasına geldik. Tescilden sonra yaprak yatırımlarının daha da hızlanacağını Erbaa’ya girdisinin daha fazla olacağına inanıyoruz. Şu anda çalışmalarımız, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Kaymakamlıkla devam ediyor. Yine baktığınız zaman tuğla sanayi dedik. Kentsel dönüşüm Türkiye’de yeni başladı ve 30 yıl ömrü var. Bu inşaat sektörünün Türkiye’de hareketli olacağına geliyor. Bu da tuğla sektörünün 30 yıl boyunca ayakta kalacağını gösteriyor. Tabi ki şu anda Türkiye’deki sıkıntılardan biri de Erbaa’da yaşanıyor. Teknolojisi eski fabrikalar. Modern fabrikaların kurulması için de Organize Sanayi Bölgemizde bir yer ayırdık. Bakanlıktan olurunu aldık. Daha verimli üretimler olacak. Erbaa’nın en güzel tarafı bütün taraflar aynı masada yan yana gelebiliyor. Kaymakamlık, Ticaret Odası, Belediye, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları aynı masanın etrafına oturabiliyor, tüm siyasi partilerimizle beraber. Konu Erbaa olunca hep beraber istişare edip hep beraber çözüm üretebiliyoruz. Bunun gerçekten mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 

OKUL OYUNLA GÜZEL PROJESİ

 

Milli Eğitimle beraber Okul Oyunla Güzel diye bir proje gerçekleştiriyoruz. Türkiye`de bu bir ilk olacak. Ülkede bütün okullarda müfredatta olan ancak malzeme eksiklikleri sebebiyle öğretmenlerin başka dersler çalıştırdığı bir ders var. Çocuklar sürekli ders çalıştığı için ağır bir çanta ile okula gidiyor, ağır bir çanta ile okuldan dönüyor. Çocukların oyun oynamaya fırsatı olmuyor. Eve gelince de ödev yapıyorlar. Okul oyunla güzel projesiyle biz oyunun okulda oynanmasını istiyoruz. Zaten bununla ilgili Milli Eğitim müfredatında hiçbir eksiklik yok. Sadece malzeme eksikliği var. Biz bunu keşfettik. Sağ olsun milli eğitim de bu konuyla ilgili bilgili becerili proje yazma ekipleri var. O ekiple beraber çalıştık şuanda malzeme temini yaptık. Yaklaşık 120 bin TL maliyeti var. Bunu okullarımıza kurduk. Okullarımız bundan faydalanacak. 11 okulumuzda Okul Oyunla Güzel projemiz faaliyete geçti. Çocuklarımız okula giderken gülerek eğlenerek gidecek. Okulda da oyun oynayacaklar, stres atacaklar ki daha verimli ders çalışabilecekler.

 

“BİLGİ EVLERİ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET VERİYOR”

 

Belediyeler eğitimin içinde olacak. Milli Eğitimle birlikte oldukça iyi çalışıyoruz. Okullarımıza finansal anlamda, fiziki ortam anlamında birçok yatırım yaptık. Kütüphaneler kurduk, fen laboratuarları kurduk. Bölgede, Okullar Hayat Olsun projesini en etkili şekilde uygulayan belediyelerden biriyiz.  Eğitim dediğimizde bu din eğitimini de kapsıyor. İlçe Müftülüğümüzle koordineli şekilde camilerimizin altyapısının iyileştirilmesi, Kur`an Kurslarımızın iyileştirilmesiyle ilgili de yaklaşık 400-500 bin TL yatırım yaptık. Bu yatırımlar da gitgide artıyor. Eğitim çalışmalarımızdan biri de Bilgi Evleri. Bugün büyükşehirlerde oldukça yaygınlaşmış durumda. Anadolu`da daha yeni fark edilmeye başlanan bir çalışma. Bilgi Evlerimizin ilkini bizim en küçük mahallelerimizden biri olan Yenimahalle`de hayata geçirdik. Orada yaklaşık 60 çocuğumuza şuanda Bilgi Evimiz hizmet veriyor. Bununla beraber Kurucay Mahallemizde, Evyaba Mahallemizde ve Kuruçay Mahallelerimizde Bilgi Evleri bitmek üzere. Merkezde en büyük Bilgi Evimiz olacak binanın temeli bu hafta atılacak. Hızlı şekilde bitirerek Erbaa`nın hizmetine sunulacak. Burada özellikle çocuklarımızın temel eğitimlerinin yanında sosyalleşmesi ve sanatsal eğitimlerinin de desteklenmesiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Bilgi Evleri de bizim çok önemsediğimiz projelerimizden birisi. Bunlarla ilgili tasarım aşaması bitti şuanda hayata geçiriliyor.

 

“İKİ YILDA YÜZDE 90’NI BİTECEK”

 

Altyapı dediğimiz zaman bizim aklımıza kanalizasyon gelir, içme suyu gelir ama doğalgaz da bir altyapı çalışmasıdır. Göreve geldiğimizden beri firmalarla, yatırımcı kuruluşlarla istişare halindeyiz. Onlara proje alanlarımızı bildiriyoruz onlarda kendi yatırımlarını yapıyorlar. Hem ÇEDAŞ`ın hem de Telekom`un ciddi yatırımları var ama en önemli yatırım doğalgaz da oldu bizim dönemimizde. Daha önce 10-15 kilometre yapılan çalışmaları göreve geldiğimizde yılda 50 kilometre ve 60 kilometreye kadar çıkardık. Şuanda konut bazında yüzde 90`a ulaştık. Sadece çevre mahallelerimiz kaldı. İki yıl içinde çevre mahallelerimizin de yüzde 90`ını bitirmiş olacağız. Geçen yıl 15 mahallemizde yapıldı bu çalışma. Altyapı demek toz demek çamur demek vatandaşımızı çok fazla rahatsız etmeden bu çalışmaları yapmak istedik ve 15 mahallemizi 6 ay sürmeden toparladık. Bu da bizim için büyük bir başarıdır diye düşünüyorum.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Belediyeciliğin en zor alanlarından biri bireysel talepler. Biz topluma hizmet için buradayız. Ama bunu üretirken de meşru olan, yapılması mümkün olan bireysel taleplere de cevap vermeye çalışıyoruz. .En çok talep istihdam anlamında geliyor. Belediyenin istihdam kapasitesi belli. Bu sebeple özel sektörün istihdamının arttırılmasına yönelik girişimler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın geçim kaygılarını gidermeye çalışıyoruz. Bireysel taleplerin en önemli konusu sosyal yardımlar. Biz anlayış olarak sosyal yardımların reklamını yapmayız. Ancak sosyal yardımların varlığının bilinmesi gerektiğine inanıyoruz. Erbaa Belediyesi biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana vatandaşlarımızın yanında. Vatandaşlarımız sağlık sorunları olduğu zaman, konut sıkıntısı yaşadığı zaman, gıda sorunu yaşadığı zaman, eğitim problemleri yaşadığı zaman Erbaa Belediyesini yanında buldu, bulmaya da devam edecek. Şuanda Erbaa`da bu konuda ciddi bir memnuniyet var. Objektif kriterler var. Bununla ilgili Belediye Meclisimizden aldığımız kararla bir ekip oluşturduk. Ekibimiz ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. İhtiyaç sahiplerini yerinde tespit ediyor. Bu şekilde yardımlarımız daha isabetli oluyor.

 

“HİZMET KALİTESİ ARTTIKÇA BEKLENTİ DE YÜKSELİYOR”

 

 

Beyaz Masa kurumsallaşmanın bir adımı bizim için. Biz Beyaz Masa`yı bir danışma masası olmaktan çıkardık, bir çözüm masası haline getirdik. Bu konudaki memnuniyeti halkın arasında da görebiliyoruz. Vatandaş belediye başkanına her zaman ulaşamayabiliyor. Ama Beyaz Masa`ya 7/24 ulaşabiliyor. Sorunlarını anlatabiliyor, whatsapp ile fotoğraf gönderebiliyor. Derdini dinleyecek ona çözüm sunacak bir Beyaz Masamız var. Beyaz Masa bireysel taleplerin çözülmesi noktasında büyük önem taşıyor.  Geçmişte 6 ayda  yapılamayan işler Beyaz Masa`nın takibi sonucu bir haftada yapılabiliyor. Vatandaşlar şimdi bir haftayı da beğenmez oldular bir kaç güne indirmek için baskı yapıyorlar. Hizmet kalitesi arttıkça beklenti de yükseliyor.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE 70’İ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN”

 

Kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz. Bununla ilgili genel merkezimiz de düzenli olarak kamuoyu araştırması yapıyor. Yapılan çalışmalarda şunu gördük. Memnuniyet oranı sorulduğunda yüzde 30`luk bir kısım diyor ki ben memnun değilim diyor. Ama yüzde 70`lik bir kesim çalışmalardan memnunum diyor. Çaprazlama yaptığımı peş peşe 2-3 anketimiz oldu. Aynı ankette belediye başkanına ulaşabiliyor musunuz diye sorulduğunda yüzde 8 ben ulaşamıyorum diyor. Bizden memnun olmayan arkadaşlarda diyor ki `Biz aradığımızda bulabiliyoruz.` Şuanda ulaşılabilir bir başkanız. Halkın arasında bir başkanmıyız bunu halka sormak gerekiyor ama anketlere baktığımızda vatandaş halkın arasında olduğumuzu söylüyor. Elimizden geldiği kadar. Geçmişimizi unutmadan nereden geldiğimizi unutmadan nereye gideceğimizi bilerek, vatandaşlarla bağımızı koparmadan, iyi günde, kötü günde onların yanında olarak, istişare mekanizmasını kullanarak, seçimden seçime değil, fırsatımız oldukça vatandaşımızla kucaklaşarak şehrimizi yönetmeye çalışıyoruz. Bu konuda Tokat bu  dönem şanslı diye düşünüyorum. Bütün ilçelerimizde bu zihniyette başkanlarımız var. Vatandaştan kopuk, vatandaştan uzak duran bir belediye başkanımız yok. Bu konuda tokat şanslı. Bizim için Tokat`ın bütünü de önemli. İleride büyükşehir olursak daha fazla yan yana gelme mecburiyetimiz olacak. Bu bütünlük kanunen de sağlanmış olacak. Biz bütün olarak görüyoruz. Tokat`ın bütün olarak kalkınmasını hedefliyoruz. Tokat bütün olarak kalkınırken yine en büyük ilçesinin Erbaa olmasını isteriz. En büyük istihdamın Erbaa`da olacağını, en büyük ticaret hacminin Erbaa`da olacağını da hatırlatmak isterim. Tatlı bir yarış içerisindeyiz. Bu yarışta da her zaman önde olmayı hedefliyoruz. Önde olacağımıza da inanıyoruz. Halkımıza vatandaşımıza güveniyoruz her şeyden önce. Bizim en büyük gücümüz onlar. Bize en büyük enerjiyi veren de onlar. Bu enerjiyle Erbaa`yı yine bölgesinde daha büyük, altyapısı tamamlanmış, sosyal donatı alanları tamamlanmış, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin hızlı bir şekilde yapıldığı, mutlu insanların yaşadığı, yüzü gülen insanların yaşadığı bir kent olması için çalışıyoruz. Erbaa`yı bizim görmek istediğimiz nokta da iler ki yıllarda bu olacak inşallah”

 

“GELİŞMESİNİ DEVAM ETTİREN KENT OLACAK”

 

Devlet yatırımlarından da bahsetmek isterim. Devlet yatırımlarımızın da projeleri, ihaleleri bitti. Yapılmaya başlanıyor. Yeni hastane binamızın temeli atıldı çalışılıyor. Adliye binamızın ihalesi bitti yer teslimi yapılacak. O da hızlı bir şekilde bitecek. Yeni Hükümet Konağıyla ilgili çalışmalarımız var. Yeni İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yapılıyor. Yeni Müftülük binası yapılacak. Yeni Orman İşletme Müdürlüğü binası yapılacak. Yeni binaları farklı bölgelere kaydırarak yeni bölgeler oluşturacağız. Hem modernize edeceğiz hem de farklı cazibe merkezleri oluşturacağız. Şehrimizi farklı bölgelere açmış olacağız. Yeni imar uygulamalarımız var. Artık Erbaa`da herkes site yapmaya çalışıyor. Yeni imar notlarımızla beraber daha fazla yeşil alan, daha fazla otopark alanı oluşturduk. Şehrimiz batıya doğru istikametini belirledi. Erbaa batıya doğru gelişecek. Yeni hastane bölgemizde 800 dönüm alanı imara açıyoruz. Bunlarla birlikte Erbaa artık tek merkezli değil birçok merkezi olan, farklı farklı cazibe alanları olan gelişen, gelişmesini devam ettiren bir kent olacak diye düşünüyorum.

 

 “VİZYON SAHİBİ BİR ERBAA HUZURUNUZDA OLACAK”

 

Her şey planladığınız gibi gitmiyor. Tabi ki bazen aksaklıklar da olabiliyor. Bazen ihale mevzuatından kaynaklı, bazen finansmandan kaynaklı, bazen proje hazırlanırken meydana gelen aksaklıklar, ülkenin içine girdiği durumlar nedeniyle yaşanan aksaklıklar oluyor. Şuanda biz 6 ay geriye düştük darbe sürecinden dolayı. Bütün konsantrasyonumuz dağıldı. Böyle durumlar nedeniyle zaman gecikebiliyor. Bu sadece benim yaşadığım bir problem değil. Bütün belediyelerin de yaşadığı bir problem. Ama geç olsun güç olmasın. 2019 yılına baktığımda benim gördüğüm bizim bir proje kitapçığımız vardı. 14 başlı altında toplamıştık, bu projelerin yüzde 80`ini Erbaalı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağımızı görüyorum. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ben her zaman söylüyorum, vatandaşımızın sabrına teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşlarımız 3 yıl boyunca bizi sabırla beklediler bundan sonra bu sabrın karşılığını hizmet olarak  alacaklar. Bundan sonra daha modern daha vizyon sahibi bir Erbaa hepimizin huzurunda olacak. Bu çalışmalarda bize en büyük desteği sağlayan teşkilatımıza hem de sayın vekilimiz Zeyid Aslan`a teşekkürü bir borç bilirim. Sadece bizim değil ben biliyorum tüm Tokatlının yanında oldu Ankara`daki en büyük gücümüz Zeyid Aslan.  Ona da teşekkür ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++

 

 

“HEDEFİMİZ İKİNCİ LİG”

 

En büyük projelerimizden biri Erbaa’da spor diyelim. Erbaaspor`u 3`üncü lige çıkardık ama hedefimiz 2`inci lig. Bu günlerde puan kayıpları biraz moralimizi bozsa da Erbaaspor bizim için gençlik projesi. Vatandaşlarımızın çocuklarını rahatlıkla kötü ortamlardan uzaklaştırması bedenen ve ruhsal olarak daha güzel şekilde yetiştirmesi bir alternatif sunmamız gerekiyordu. Bunu da biz spor olarak gördük. Hep Erbaaspor gündeme geliyor ama biz Erbaa`da spora sahip çıkıyoruz. Erbaaspor`a değil sadece. Bütün okullarımızın spor malzemelerini veriyoruz. Bütün okullarımızın sportif faaliyetlerine destek veriyoruz. Okullar Ligi diye bir projemiz var bu proje ile Erbaa`da takım sporlarını tekrar aktive etmek istiyoruz. Aynı zamanda tekvando takımımıza destek veriyoruz. Güreş takımlarımıza destek veriyoruz. İki tane kız futbol takımı var bunlara destek veriyoruz. Hem araç desteği hem malzeme desteği hem yakıt desteği hem finansman destekleri ile elimizden geldiği kadar spor faaliyetlerine sahip çıkıyoruz. Bu Tokat`ta da fark ediliyor. Bugün altyapıda Güreş İhtisas iki tane, Erbaaspor ise üç branşta şampiyon oluyor. Okul takımlarında şampiyonluklar görüyoruz. Bunları unutmuştuk yeniden hatırladık bizim dönemimizle beraber. Okullarımızdaki beden eğitimi öğretmenleri biliyorlar ki arkalarında belediye var. Bundan endişe duymadan takım ve sporcu çıkartabiliyorlar. Bu nedenle gerçekten mutluyuz.

 

ERBAA’YA 10 BİN KİŞİLİK STADYUM

 

Tesis altyapısı da önemli. Bunlardan biri de Erbaaspor tesisleriydi. Sporcularımızın barınabileceği sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis. Bunu sağladık. Bunun ardından iyi bir saha gerekiyor. Futbolcularımızın futbolunu daha rahat oynaması için seyircilerimizin daha konforlu şekilde takımlarını desteklemesi için yeni bir stadyum gerekiyordu. Mevcut stadyumumuz şehrin ortasında kalmış, şehrin 35-40 dönümlük değerli bir alanını işgal ediyordu. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Park Vadi ile entegre olacak şekilde stadyumumuz için belediyemize ait olan 32 dönümlük arsayı Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ettik. Stadyumumuzu yatırım programına aldırdık. Normalde Ocak 2017`de ihalesi yapılacakken zemin ile ilgili bir güçlendirme çalışması çıktığı için stadyum projemiz Mart ayında ihale edilecek. Stadyum projemizi de Erbaa`ya kazandırmış olacağız. Bittiği zaman 10 bin kişilik bir stadyum olacak. İlk etapta 5 bin kişilik yapılacak daha sonra eklenerek bu 10 bine yükselecek. Yine sporda tesisleşme önemli dedik. Çocuklarımız için aynı zamanda semt sahaları da yapıyoruz. Bununla ilgili Özel İdare`den destek alıyoruz. Spor Toto`dan destek alıyoruz. Şuana kadar Erbaa`mıza üç tane semt sahası kazandırdık. İlerleyen süreçte 10`a yakın semt sahası daha kazandırarak çocuklarımızın gençlerimizin spora olan ilgisini buralarda da canlı tutmak istiyoruz. Bu da bizim için önemli. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41